Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Međunarodna ekonomska olimpijada - Letonija

Objavljeno: 2021-05-19 13:29:00 Autor: Sandra Brkanović
Centar za stručno obrazovanje je dobio poziv da učestvuje kao posmatrač na ovogodišnjoj online Međunarodnoj ekonomskoj olimpijadi, kako bismo imali priliku da razmotrimo učešće crnogorskog tima sljedeće godine. Pozivamo sve zainteresovane nastavnike ekonomske grupe predmeta/modula i direktore škola u kojima se realizuju obrazovni programi iz oblasti ekonomije, da se prijave i proprate događaj koji će biti održan od 26. jula do 01. avgusta 2021. godine.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete kao posmatrači, molimo vas da se prijavite putem linka:

https://ecolymp.org/observer_application

Broj nastavnika/direktora nije ograničen s obzirom da se događaj organizuje online.

U nastavku je prevedni tekst originalnog poziva:

Za ovu godinu, voljeli bismo da vas pozovemo da budete posmatrač: ova uloga pruža našim online posjetiocima mogućnost da posmatraju Olimpijadu iznutra i učestvuju u nekoliko specijalnih sastanaka, gdje ćemo diskutovati o izbornom procesu u našim zemljama partnerima i mogućnostima organizovanja takmičenja u drugoj državi.

Ukratko o Međunarodnoj ekonomskoj olimpijadi:

•Međunarodna ekonomska olimpijada IEO2021 će se održati online od 26. jula do 1. avgusta 2021. godine. Zemlja domaćin je Letonija. Učešće je besplatno.
•Srednjoškolci i maturanti 2021, koji imaju manje od 20 godina su dobrodošli da učestvuju. Državni tim se formira na osnovu rezultata nacionalne selekcije, koju sprovodi organizacija kojoj se prijavljuju ili njihov partner.
•Više od 30 zemalja se već pridružilo IEO, uključujući SAD, Kinu, Brazil, Kanadu i druge. Predsjednik borda povjerilaca IEO je Erik Maskin, profesor na Harvardu i dobitnik Nobelove nagrade.

Više detalja o olimpijadi možete pronaći na našoj prezentaciji: https://files.ecolymp.org/2020/About_IEO.pdf

Za naše partnere, pružamo potpunu informativnu podršku i pomoć - takođe spremni smo da podijelimo naše resurse poput "Igre finansijske pismenosti", koja se može koristiti kao dio procesa selekcije.