Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Intervju v.d. direktora Uprave prihoda i carina za ,,Vijesti "

Objavljeno: 2021-07-11 15:17:00 Autor: Uprava prihoda - I.B.

On je objasnio da je sporazum koji je ponuđen Advokatskoj komori najbolje moguće rješenje i da na sprovođenje Zakona o fiskalizaciji neće imati uticaja to što je trenutna većina u AK odbila sporazum.

“Skoro četiri petine onih koji podliježu fiskalizaciji već poštuje Zakon, nema razloga da bilo ko, pa makar to bili i advokati, bude privilegovan i da za njega važe drugi uslovi”, rekao je on.

Damjanović je kazao da ohrabruje i činjenica da je četvrtina advokata već fiskalizovana.

“Pretpostavljam i onih koji su bili za i koji su bili protiv sporazuma, tako da i to daje nadu da će se na kraju primijeniti zakon, uz naravno postovne specifičnosti advokatske profesije koje se u tehničkom smislu mogu prilagoditi procesu fiskalizacije”, rekao je on.

Novi sastanak predstavnika Vlade i Advokatske komore o spornoj elektronskoj fiskalizaciji advokatskih usluga i obustavi rada advokata mogao bi se održati u ponedjeljak, a ovaj put domaćin će, prema informacijama “Vijesti”, biti ministar unutrašnjih poslova i koordinator Ministarstva pravde Sergej Sekulović.

Dok traju pregovori, u protekla dva mjeseca skoro 200 advokata se prijavilo za elektronsku fiskalizaciju računa koje izdaju klijentima. Prema informacijama “Vijesti” većina advokata koji se bave poslovnim pravom i radničkim pravima je prihvatila fiskalizaciju i završila