Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Poziv za podnošenje predloga za studije slučaja komunikacije i obrazovanja o klimatskim promjenama

Objavljeno: 2021-12-01 12:02:00 Autor: Zavod za školstvo

Projekat praćenja i evaluacije komunikacije i obrazovanja o klimatskim promjenama (MECCE) je međunarodni partnerski projekat čiji je cilj unapređenje kvaliteta komunikacije i obrazovanja o klimatskim promjenama u politici i praksi.

Komunikacija i obrazovanje o klimatskim promjenama (CCE) prepoznati su kao prioritet u Pariškom sporazumu i Ciljevima održivog razvoja UN.

Projekat praćenja i evaluacije komunikacije i obrazovanja o klimi (MECCE) finansira studije slučaja inovativne komunikacije i obrazovanja o klimatskim promjenama s ciljem unapređenja razumijevanja šta je to kvalitetna komunikacija i obrazovanje o klimatskim promjenama na globalnom nivou.

Trenutno, komunikacija i obrazovanje o klimatskim promjenama se u najvećem dijelu odnosi na prenošenje informacija o klimatskim promjenama učenicima. Najnovija istraživanja pokazuju da je potreban holistički pristup sa fokusom na lokalne probleme i rješenja. Stoga će studije slučaja pomoći projektu MECCE da prepozna kvalitetnu politiku i/ili praksu kada je riječ o komunikaciji i obrazovanju o klimatskim promjenama jer će omogućiti razmjenu znanja kreatorima politike, praktičarima i istraživačima širom svijeta. Studije slučaja će doprinijeti stvaranju nove globalne baze znanja i pomoći u informisanju i poboljšanju politike i prakse u lokalnom, regionalnom i globalnom kontekstu.

MECCE poziva istraživače i praktičare kao pojedince, organizacije ili partnerstva zainteresovanih strana da uzmu učešća u ovoj inicijativi.

Prijave se podnose na engleskom, francuskom ili španskom jeziku putem portala Case Studies - MECCE

Nagrada do 10.000 CAD je opredjeljena za deset najboljih predloga, kako bi se omogućila njihova realizacija.

Rok za prijavu je 4. januar 2022. godine.