Abazović čestitao Dan osnivanja Prijestonice Cetinje

Objavljeno: 2023-01-05 04:15:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović uputio je čestitku povodom 4. januara Dana osnivanja Prijestonice Cetinje, gradonačelniku Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine opštine Mileni Vujačić, odbornicima i građanima, navodeći da se radi o danu koji je kroz istoriju za Cetinje i Crnu Goru višestruko značajan.

Čestitku prenosimo integralno:

,,Današnji dan nadahnjuje nas da nastavimo graditi Cetinje kao istorijski, kulturni i duhovni centar Crne Gore, sinonim slobode, nepokornosti, pravdoljublja. Danas je prilika da se podsjetimo i odamo počast svima koji su vjekovima podnosili žrtvu da bi Cetinje danas bilo to što jeste, gradeći ga uvijek u korak sa savremenom svijetom. 

Kako su razvoju Cetinja doprinosili najbolji izdanci Crne Gore, od dinastije Crnojevića i Petrovića, do naših dana, tako i naša generacija, svjesna značaja svoje Prijestonice čini sve da neprocjenjivoj riznici kulture, tradicije, diplomatije, duhovnog nasljeđa i prirodnog blaga pridoda novu vrijednost. 

Uveliko već pokrenuti projekti koji su od kapitalnog značaja za Cetinje i Crnu Goru, kao što su žičara Kotor – Lovćen i magistralni put Cetinje – Čevo – Nikšić, samo su jedan u nizu doprinos naše generacije koja svoju budućnost veže za razvoj ovog grada. 

U uvjerenju da je lokalna samouprava i aktuelna državna administracija započela projekte koji će tek u punoj mjeri da multiplikuju i otvore nove biznis mogućnosti i sadržaje Cetinja i njegove okoline, još jednom vam najsrdačnije čestitam Dan osnivanja."