Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Akcija „Miligram“: Uhapšene četiri osobe zbog ulične prodaje heroina

Objavljeno: 2021-12-24 11:51:51 Autor: Uprava policije

Službenici Uprave policije su juče u Podgorici, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovali višemjesečnu policijsku akiciju kodnog naziva „Miligram“, a koja je bila usmjerena na suzbijanje ulične prodaje heroina na području Glavnog grada. 

Juče su pripadnici policije, postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršili pretrese stanova i prostorija koje koriste V.P. (48), D.P. (21), Ž.S. (43) i V.M. (33), svi iz Podgorice. 

Oni su lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo sprječavanje dokazivanja.

Tokom sprovođenja ove akcije izvršeno je deset zaplijena u kojima je oduzeto 303 grama heroina, preko 100 komada tableta sa liste opijata, manja količina marihuane, pištolj, jedno vozilo, dvije vage za precizno mjerenje i 700 eura za koje se sumnja da potiču od prodaje narkotika. 

Ukupno je,  tokom trajanja akcije „Miligram“, podnijeto šest krivičnih prijava protiv sedam osoba i to za pet krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, jedna za krivično djelo nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga i jedna za sprječavanje dokazivanja. 

Takođe, podnijeto je i pet prekršajnih prijava protiv četiri osobe zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga.