Ambasador Fuštić predao akreditivna pisma predsjedniku Šuljoku

Objavljeno: 2024-09-26 12:30:00 Autor: MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA CRNE GORE

Ambasador Čedomir Fuštić predao je akreditivna pisma predsjedniku Mađarske Tamašu Šuljoku, čime je zvanično stupio na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Mađarskoj.

U razgovoru su konstatovani odlični bilateralni odnosi dvije države, dodatno osnaženi intenzivnim političkim dijalogom na visokom nivou, te potvrđena spremnost za njihovo dalje unaprjeđivanje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Osvrnuvši se na politiku proširenja kao na jedan od prioriteta mađarskog predsjedavanja Savjetu EU, predsjednik Šuljok je kazao da će Mađarska svim raspoloživim sredstvima nastaviti da pomaže Crnoj Gori u procesu evropske integracije. Istakao je da je za Mađarsku izuzetno važna stabilnost regiona, kao i saradnja sa našom državom u okviru NATO alijanse.

Ambasador Fuštić je zahvalio na kontinuiranoj političkoj i ekspertskoj podršci Mađarske evropskom putu Crne Gore, te na njenom zalaganju za interese Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

Govoreći o ostalim temama iz domena bilateralnih odnosa, sagovornici su ocijenili da postoji dobra osnova za razvoj ekonomske, naučne i kulturne saradnje.