Azemović: Formiranje Ministarstva dijaspore korak naprijed u pravcu jačanja odnosa matice sa svojom dijasporom

Objavljeno: 2024-08-30 10:06:07 Autor: MDI

Dijaspora je jedan od najvažnijih resursa Crne Gore i formiranje Ministarstva dijaspore je korak naprijed u pravcu jačanja odnosa matice sa svojom dijasporom, poručeno je na sastanku ministra dijaspore Mirsada Azemovića i predsjednika Saveza crnogorskih asocijacija u Njemačkoj Nedžada Nurkovića.

Azemović je na sastanku u Podgorici pozdravio aktivnosti koje sprovodi Savez crnogorskih asocijacija u Njemačkoj i poručio da je to najbolji pokazatelj povezanosti dijaspore sa Crnom Gorom.

"Naša obaveza kao Vlade Crne Gore je da stvorimo najbolje moguće uslove i pretpostavke, kako bi naša dijaspora dobila prije svega institucionalnu podršku, u pravcu privrednih i biznis aktivnosti u našoj državi. Drugi važan segment je taj što ćemo sada kao Ministarstvo dijaspore biti u prilici da još više pomažemo aktivnosti koja sprovode naša udruženja, na planu jačanja identiteta, jezika, kulture", kazao je Azemović.

Nurković je Azemoviću čestitao stupanje na novu funkciju i istakao da ga kao predsjednika Saveza koji okuplja devet organizacija raduje što je Crna Gora dobila Ministarstvo dijaspore.

"Ovo vidim kao korak naprijed u pravcu naše još bolje saradnje", kazao je Nurković.

Sastanku je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva dijaspore Adel Omeragić.