Brđanin i Niković o modelima za unaprjeđenje sistema zaštite zdravstvenih radnika

Objavljeno: 2024-08-13 13:36:50 Autor: Uprava policije

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin održao je danas radni sastanak sa direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Vukom Nikovićem.

Sastanku su prisustvovali i rukovodilac Službe za pravne, kadrovske i opšte poslove Zavoda, Mladen Milović, načelnik Odsjeka za javni red i mir u Sektoru policije opšte nadležnosti Dragiša Mugoša, i službenik Odjeljenja za elektronske sisteme policije, Mladen Raspopović.

Na sastanku se razgovaralo o problemima u radu sa kojima se suočavaju zdravstveni radnici Hitne medicinske pomoći, prouzrokovani sve češćim napadima na zaposlene.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti unaprjeđenja nivoa zaštite i bezbjednosti zaposlenih i objekata Zavoda, u oblasti fizičke i tehničke zaštite, kroz pilot projekat koji bi se realizovao ove godine, a kome će u dijelu svoje nadležnosti doprinos dati i službenici Uprave policije.

S tim u vezi, sagovornici su u kontekstu bezbjednosnih izazova i aktuelnih problema koji direktno utiču na zdravstvenu uslugu i sam proces rada ustanove, sagledali potencijalna rješenja i modele kojima bi se postigao brži i efikasniji odgovor institucija sistema u kriznim situacijama, obezbijedila adekvatna pomoć, i spriječili slični događaji uz pravovremenu reakciju Uprave policije.

Ovo podrazumijeva i inovativna tehnička rješenja koja bi omogućila brže kanale komunikacije Uprave policije i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, u slučaju pomenutih okolnosti, i koja bi doprinjela zaštiti i unaprjeđenju bezbjednosti građana i imovine.

Brđanin i Niković su istakli značaj dosadašnje uspješne saradnje kroz zajedničke aktivnosti, uz uvjeravanje da će se ista nastaviti u pravcu jačanja i planiranja budućih projekata od značaja za institucije i njihovu ulogu u društvenom sistemu.