Ćetković na seminaru o jačanju i održivom razvoju tehničkog i stručnog obrazovanja

Objavljeno: 2024-05-12 12:00:00 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija

Na poziv Vlade Republike Singapur, generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje, Dragana Ćetković, boravi u Singapuru na petodnevnom seminaru o jačanju i održivom razvoju tehničkog i stručnog obrazovanja na svim nivoima školovanja kojem prisustvuju predstavnici 24 zemlje svijeta. 

Predavanja su održali, između ostalih, direktor Direktorata za tehničku saradnju u Ministarstvu vanjskih poslova Singapura Oliver Koh i dr Kesavan Ulaganathen, profesor na koledžu u Kolumbiji. 

Učesnici su postjetili dva instituta za tehničko obrazovanje i imali priliku da se upoznaju sa održivim razvojem njihovih škola i  uslovima za školovanje. Obišli su i prvi eko hotel koji je potpuno samoodrziv i razgovarali o strateškim pristupima školovanju, uz zaključak da je međusektorska saradnja i posvećenost svih građana najbitnija ako želimo uspjeh u onome što radimo.

Mr Dragana Ćetković je u svojim obraćanjima istakla koliko je našoj zemlji značajna ova saradnja i prezentovala stanje u našem obrazovnom sistemu po pitanju održivog razvoja u svim segmentima stručnog obrazovanja.  Interesovanje za naše stručne škole je veliko, što znači da ćemo morati da dodatno ulažemo i u kadar i u uslove za rad, kako bi razvijali vještine i kompetencije naših učenika.