Ćulafić – Rici : Unaprjeđenje saradnje za bezbjedniju Crnu Goru

Objavljeno: 2023-09-20 16:00:00

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Ćulafić primio je u posjetu regionalnog predstavnika Kancelarije Ujedinjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala (UNODC) za Jugoistočnu Evropu Danila Ricija kom prilikom je održan sastanak na temu intenziviranja dosadašnje saradnje.

Državni sekretar Ćulafić je poželio dobrodošlicu g. Riciju, te iskoristio priliku da istakne  nedavne uspjehe crnogorske policije u borbi protiv droge i kriminala, podsjetivši na rekordne zaplijene narkotika, kao i rezultate u sprečavanju šverca cigareta, a koji su nastali uspješnom saradnjom sa međunarodnim partnerima među kojima važno mjesto zauzima UNODC. Naveo je da je saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova sa UNODC-om veoma uspješna ali da uvijek ima mjesta za dalje unaprjeđenje.

Regionalni predstavnik UNODC-a za Jugoistočnu Evropu Danilo Rici se zahvalio na prijemu, te pohvalio dosadašnji odnos Crne Gore sa UNODC-om i ostalim povezanim međunarodnim organizacijama. Istakao je da želi da saradnju sa Crnom Gorom izdigne na viši nivo, navodeći da bi dobar podstrek toj saradnji bilo moguće otvaranje kancelarije UNODC-a u Crnoj Gori. Smatra da samo iskrenim i partnerskim odnosom može doći do ozbiljnih rezultata u borbi protiv kriminala, te je predstavio dalje korake koje će UNODC preduzeti u cilju unaprjeđenja iste.

Generalni direktor Direktorata za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte MUP-a Sergej Mučalica,  se zahvalio na dosadašnjoj podršci koju UNODC pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova i Crnoj Gori, te naveo da u bezbjednosnim institucijama Crne Gore ima volje da se i dalje vodi beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Sastanku su pored navedenenih prisustvovale i Dijana Sahakijan oficir za izvještavanje i komunikaciju u regionalnoj kancelariji UNODC-a za Jugoistočnu Evropu, kao i Olivera Komar nacionalni savjetnik UNODC-a za Crnu Goru.