Nišić prisustvovala događaju povodom obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica

Objavljeno: 2024-06-21 17:00:00 Autor: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić, govorila je na događaju “Solidarnost ne poznaje granice”, koji je povodom obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica danas upriličen u Baru.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja aktivno radi na pružanju podrške izbjeglicama kroz različite oblike davanja i pružanja usluga iz svoje nadležnosti kao i realizovanjem brojnih programa i aktivnosti koji za cilj imaju omogućiti im dostojanstven i bezbrižan život.

Saradnja sa lokalnim zajednicama, nevladinim sektorom i međunarodnim organizacijama je ključna za ostvarivanje naših ciljeva.

Važno je da svi zajedno radimo na integraciji izbjeglica, kako bismo im omogućili potpunu ravnopravnost u crnogorskom društvu.


Svjetski dan izbjeglica je još jedna prilika da se prisjetimo važnosti ljudskih prava i sloboda.

Ne smijemo zaboraviti da su iza svake statistike i svakog broja, ljudi sa svojim pričama, nadama i snovima i zbog toga je Vlada Crne Gore u potpunosti posvećena pružanju pune podrške izbjeglicama u skladu sa međunarodnim standardima i principima.

Zajedno možemo stvoriti društvo u kojem će svaki pojedinac imati jednaku šansu za dostojanstven i ispunjen život, izjavila je ministarka Nišić.