Dan ELTAM-a 2023 - deveta nacionalna konferencija za nastavnice/nastavnike engleskog jezika i drugih stranih jezika

Objavljeno: 2023-03-21 12:06:00 Autor: Zavod za školstvo

Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM, uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, u okviru projekta Activate – Make a Differenceorganizuje devetu nacionalnu konferenciju za nastavnice/nastavnike engleskog i drugih stranih jezika – Dan ELTAM-a 2023: Integrisanje globalnih tema u nastavu engleskog i drugih stranih jezika (Modul 3).

Pored Ambasade SAD u Podgorici, konferencija se realizuje i uz podršku Ministarstva prosvjete, Filološkog fakulteta u Nikšiću, izdavačke kuće Pearson iz Beograda i Regionalne kancelarije za promociju programa engleskog jezika Stejt Dipartmenta RELO sa sjedištem u Beogradu.

Program stručnog usavršavanja je odobren od strane Nacionalnog savjeta za obrazovanje. U Katalogu programa stručnog usavršavanja nastavnika za period 2022-2024. godine se nalazi u prioritetnim oblastima stručnog usavršavanja, poglavlje 2b Metode učenja u nastavi pojedinih predmeta, pod rednim brojem 55 (modul 3) u trajanju od 8h.

Konferencija je planirana za 13. maj 2023. godine na Filološkom fakultetu u Nikšiću. 

Registracija za učesnice/učesnike će biti otvorena od 24. marta do 24. aprila 2023. godine na sajtu ELTAM-aBroj učesnica/učesnika je zbog prostora ograničen na 120 nastavnica/nastavnika.

Nastavnicama/nastavnicima iz obrazovnih institucija u Crnoj Gori i drugim zainteresovanima pruža se prilika da prijave prezentacije u skladu sa temom konferencije do 12. aprila 2023. godine do 17h.

Cilj konferencije je unapređivanje stručnih kompetencija nastavnica/nastavnika engleskog i drugih stranih jezika kroz proširivanje znanja o integrisanju globalnih tema, kao i o upotrebi savremene tehnologije u nastavi, razmjeni iskustava i dobre prakse. Zahvaljujući institucijama i organizacijama koje podržavaju ovaj događaj, na konferenciji je planirano da govore ekspertkinje/eksperti iz oblasti metodike nastave engleskog jezika iz zemlje, regiona i šire.

Zahvaljujući Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, Regionalnoj kancelariji za promociju programa engleskog jezika Stejt Dipartmenta RELO, Američkom uglu Podgorica, izdavačkoj kući Pearson Beograd, knjižari Strana knjiga Nikšić, knjižari Educational Centre Podgorica i školi stranih jezika Waves Budva, obezbijeđene su i nagrade za učesnice/učesnike.

Sve dodatne informacije o registraciji za učesnice/učesnike kao i o pozivu za predaju radionica možete pronaći na sajtu Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM (www.eltam.me).