Dani dijaspore-iseljenika 2024: Program za djecu

Objavljeno: 2024-07-27 18:11:30 Autor: MDI

U okviru manifestacije "Dani dijaspore-iseljenika", u petak, 26. jula, organizovan je program za djecu u saradnji sa Sekretarijatom za sport Glavnog grada. Događaj se održao u Avanturističkom parku Gorica, gdje su djeca učestvovala u raznim sportskim animacijama.

Pored sportskih aktivnosti, djeca su uživala u muzičko-poetskom kabareu "Domovina se voli srcem", produkciji Udruženja Crnogoraca jugoistočne Srbije iz Aleksinca, na čelu sa predsjednikom udruženja gospodinom Milošem Paovićem. Programu su prisustvovali polaznici XVI Ljetnje škole jezika i kulture “Crna Gora moja postojbina”, kao i djeca iz Podgorice koja su učestvovala u okviru manifestacije "Školski sportski raspust", organizovane od strane Sekretarijata za sport Glavnog grada.

Iste večeri, polaznici Ljetnje škole učestvovali su na centralnoj proslavi manifestacije "Dani dijaspore-iseljenika". Tom prilikom, predstavili su se zvanicama sa Igrama iz Crne Gore, izvedenim prema koreografiji koju su naučili tokom boravka na Ivanovim Koritima uz pomoć profesorice Danke Vuletić.

Ovaj događaj bio je prilika da se djeca kroz igru i kreativne aktivnosti povežu sa kulturnim nasljeđem Crne Gore, učvršćujući veze između domovine i dijaspore.