Direktor Uprave policije na sastanku sa predstavnikom projektnog tima EU4FAST-WB

Objavljeno: 2024-07-16 06:39:54 Autor: Uprava policije

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin, sastao se danas sa Ivanom Radojičićem, pravnim savjetnikom ispred Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) i Koordinatorom crnogorskog projektnog tima EU4FAST-WB projekta „Podrška EU jačanju borbe protiv krijumčarenja migranata i trgovine ljudima na Zapadnom Balkanu“, kao i Anom Marković, asistenticom u ovom projektu.

Sastanak je bio prilika za sagledavanje tekućih i planiranih aktivnosti koje će se realizovati kroz EU4FAST-WB projekat u narednom periodu, a koje će umnogome unaprijediti kapacitete Uprave policije. Ovim povodom posebno je naglašena mogućnost Uprave policije da kroz projekat uspostavlja i jača saradnju sa drugim državama u oblasti suzbijanja krijumčarenja migranata i ilegalnih migracija.

Brđanin je pozdravio imenovanje Radojičića i izrazio uvjerenje u uspješnost buduće saradnje u okviru projekta EU4FAST-WB, kao što je to bio slučaj i do sada, te zahvalio na dosadašnjoj posvećenosti kompletnog tima koji pokriva saradnju sa Upravom policije.

Na sastanku je akcentovano da će Uprava policije nastaviti da pruža punu podršku projektnom timu u cilju realizacije aktivnosti projekta.