Državna sekretarka, dr Bojana Bošković govorila je na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada najuspješnijim predstavnicima crnogorske tehnološke scene

Objavljeno: 2024-07-09 06:24:00 Autor: Ministarstvo finansija

Državna sekretarka u Ministarstvu finansija, dr Bojana Bošković govorila je na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada najuspješnijim predstavnicima crnogorske tehnološke scene „Game Changer Awards Montenegro” koja je po prvi put održana u Crnoj Gori, sa ciljem da stvori platformu koja će inovatorima omogućiti da djeluju, ne samo u regionu, već i širom svijeta.

Tom prilikom dr Bošković je poručila da ovakav festival, koji je posvećen promociji inovacija i prepoznavanju izuzetnih talenata iz Crne Gore, nije običan događaj, već pokret, vizija i snaga koja povezuje u zajedničkom cilju - izgradnji najvećeg tehnološkog događaja na Mediteranu.

Naglasila je da mjesto održavanja ove svečanosti ima poseban značaj, budući da je Lovćen simbol snage, izdržljivosti, vizije i da podsjeća na bogatu istoriju, kulturu i tradiciju našeg naroda.

Bošković je kazala da se tokom večeri posvećene tehnološkim dostignućima crnogorskih kompanija i pojedinaca, slavi kako njihova hrabrost, vizionarstvo i upornost, tako i njihova djela koja daju priliku da zavirimo u budućnost i da imamo privilegiju da kvalitetnije živimo sa njima.

Ona je ukazala na odgovornost državne administracije u kreiranju institucionalnog i regulatornog ambijenta za podsticanje inovacija i snaženje tehnološkog napretka, poručivši nagrađenima da su njihove ideje inspiracija za sve i dokaz da Crna Gora ima šta da ponudi svijetu.

Game Changer Awards”, nakon Hrvatske i Slovenije, održan je i u Crnoj Gori, sa ambicijom kreiranja najvećeg tehnološkog događaja na Mediteranu, a nagrade su dodijeljene u 16 kategorija, uključujući i posebnu nagradu “STARTUP OF THE YEAR”, koja slavi nadolazeće zvijezde tehnološkog svijeta.