Ernad Suljević

Ernad Suljević rođen je 11. maja 1990. godine u Bijelom Polju.

Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu, nakon čega je upisao specijalističke studije na Univerzitetu Mediteran, gdje je diplomirao na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo.

Predsjednik je opštinskog odbora Bošnjačke stranke u Bijelom Polju.

Godine 2019. imenovan je za potpredsjednika opštine Bijelo Polje, a 2022. godine postao je predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje. Takođe, na lokalnim izborima 2022. godine bio je nosilac izborne liste „ISPRAVNO ZA BIJELO POLJE“.

Pripravnički staž obavio je u nevladinoj organizaciji, nakon čega je postao osnivač i izvršni direktor nevladine organizacije koja je ostvarila zapažene rezultate na skoro svim društvenim poljima u Bijelom Polju, posebno u oblasti razvoja grada.

Godine 2015. započeo je radni angažman u Sekretarijatu za ruralni i održivi razvoj u opštini Bijelo Polje.

Njegova politička karijera započinje još tokom studentskih dana, kada se aktivno uključio u rad Bošnjačke stranke. Bio je predsjednik Foruma mladih Bošnjačke stranke i aktivno učestvovao na brojnim seminarima posvećenim temama kao što su demokratija, evropske integracije, regionalni razvoj sjevera Crne Gore i zastupljenost nevladinih organizacija u društveno-političkom životu.

Svojim radom i angažmanom u politici i civilnom sektoru, Suljević je postao značajna figura u lokalnoj zajednici, posvećena razvoju i prosperitetu Bijelog Polja.

Za ministra regionalno-investicionog razvoja i saradnje sa nevladinim organizacijama u Vladi Crne Gore, izabran je 23. jula 2024. godine.

Govori engleski i ruski jezik. Po nacionalnosti je Bošnjak. Oženjen je i otac troje djece.