Evropski dan u Bijelom Polju

Objavljeno: 2024-09-07 10:15:00 Autor: Ministarstvo evropskih poslova

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, boraviće sa saradnicima u ponedjeljak, 9. septembra 2024. godine u radnoj posjeti Bijelom Polju.

Posjeta je dio projekta EU4ME – Podrška komuniciranju procesa evropske integracije“, a programom je predviđen sastanak sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem i njegovim saradnicima.

Tokom posjete Bijelom Polju, ministarka Gorčević će, zajedno sa ministarkom prosvjete, nauke i inovacija Anđelom Jakšić –Stojanović, ministarkom rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga Naidom Nišić, ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske i zamjenicom šefa Odjeljenja za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori Liselot Isakson, posjetiti Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju i Osnovnu školu „Pavle Žižić“, u Njegnjevu.

U okviru posjete, ministarka će učestvovati na Tribini u organizaciji NVO Bjelopoljski demokratski Centar i NVO Multimedijal Montenegro Članstvo Crne Gore u EU – bliska budućnost ili nedosanjani sanU okviru Tribine će biti predstavljeni rezultati istraživanja Stavovi mladih iz Bijelog Polja i Berana o procesu pristupanja Crne Gore EU, koje je realizovala NVO Multimedijal Montenegro.

Mediji mogu ispratiti obilazak Dnevnog centra, Osnovne škole i Tribinu.

U nastavku su date satnice:

9.00 – 9.45hSastanak sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje, gdinom Petrom Smolovićem i njegovim saradnicima (Kabinet predsjednika Opštine)

10.15 – 11.00h- Posjeta Dnevnom centru za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju

11:15 - 12:30h Posjeta OŠ „Pavle Žižić“, Njegnjevo, uručenje donacije Školi

13.00 – 14.40hUčešće na Tribini u organizaciji NVO Bjelopoljski demokratski Centar i NVO Multimedijal Montenegro Članstvo Crne Gore u EU –  bliska budućnost ili nedosanjani san (Event centar ZOE, Hotel Bijela Rada). 

Nakon posjete biće pripremljeno saopštenje za javnost.

MINISTARSTVO EVROPSKIH POSLOVA