Gjeloshaj: Veliki korak za naš evropski put

Objavljeno: 2024-09-16 10:30:00 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Napravili smo još jedan veliki korak za naš evropski put. Vlada Crne Gore je na telefonskoj sjednici održanoj 14. septembra 2024. godine, utvrdila Predlog zakona o autorskim i srodnim pravima sa Izvještajem sa javne rasprave, kao i Predlog zakona o elektronskim komunikacijama sa Izvještajem sa javne rasprave, kazao je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Gjeloshaj.

 “U cilju uspješnog zatvaranja poglavlja 7 (Pravo intelektualne svojine) i 10 (Informatičko društvo i mediji), predloge navedenih zakona iznio sam na sjednici Vlade Crne Gore, gdje njihovo usvajanje potvrđuje izuzetan i impresivan rad Ministarstva ekonomskog razvoja u ovoj oblasti,” dodao je potpredsjednik Vlade i ministar Gjeloshaj. 

Gjeloshaj je istakao da je ponosan što Ministarstvo ekonomskog razvoja nastavlja da preduzima odlučne korake u procesu pristupanja Crne Gore  EU. 

Sada smo jedan dan bliže ekonomskom razvoju, jedan dan bliži velikoj evropskoj porodici! - zaključio je potpredsjednik Vlade i ministar Gjeloshaj.

 Opširnije: https://www.gov.me/clanak/saopstenje-o-odlukama-vlade-crne-gore-donijetim-na-telefonskoj-sjednici-odrzanoj-14-septembra-2024-godine