Ibrahimović-Dimitrov: Bugarska će nastaviti da podržava evropski put Crne Gore

Objavljeno: 2024-10-18 12:45:00 Autor: Ministarstvo vanjskih poslova

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović sastao se, danas u Podgorici, sa ambasadorom Republike Bugarske Stefanom Dimitrovim.

U razgovoru je istaknuto da Crna Gora i Bugarska njeguju prijateljske odnose, zasnovane na bogatim istorijskim i kulturnim vezama, koji su dodatno osnaženi NATO savezništvom.

Ministar Ibrahimović izrazio je zahvalnost na političkoj i ekspertskoj podršci koju Bugarska, u kontinuitetu, pruža evropskoj integraciji Crne Gore, ukazavši na posvećenost Vlade sprovođenju reformi koje vode ka punopravnom članstvu u EU do 2028. godine.

Susret sa bugarskim ambasadorom bio je prilika da se ukaže na odličnu saradnju na bilateralnom nivou, uz obostranu spremnost da se intenziviraju odnosi u oblastima kulture, ekonomije i turizma. S tim u vezi, istaknut je značaj boljeg saobraćajnog povezivanja dvije države i uspostavljanja direktnih avio linija.

Tokom sastanka bilo je riječi i o kandidaturi Crne Gore za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti, kao i sveukupnoj saradnji i zajedničkim aktivnostima na multilateralnom i regionalnom planu.