Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Izabrana eksterna evaluatorka za Strategiju inovativne djelatnosti 2016-2020

Objavljeno: 2021-05-17 11:33:00 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Ministarstvo ekonomskog razvoja je dana 23. marta 2021. godine objavilo Javni poziv za eksternog evaluatora/evaluatorku za potrebe evaluacije Strategije inovativne djelatnosti 2016-2020 s Akcionim planom sa jasno utvrđenim uslovima za podnošenje prijava i projektnim zadatkom (ToR).

Prvobitni rok za dostavljanje prijava je bio 23. april, koji je zbog slabijeg interesovanja produžen do 04. maja 2021. godine. Do isteka roka za prijavljivanje pristigle su tri prijave.

Ministarstvo je 21. aprila 2021. godine obrazovalo Komisiju za ocjenjivanje prijava u sastavu od tri člana, koja je utvrdila da su prijave podnijete na način utvrđen Javnim pozivom, odredila kriterijume i način ocjenjivanja, izvršila bodovanje na osnovu analize svake prijave pojedinačno i održala online intervjue sa podnosiocima prijava.

Komisija je nakon održanih intervjua sačinila rang listu i preporučila Ministarstvu prvorangiranu kandidatkinju dr Petru Karanikić.

Dr Petra Karanikić je zaposlena kao docent u Odsjeku za biotehnologiju Univerziteta u Rijeci. Doktorirala je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Univeziteta u Splitu, a završila je i postdiplomske studije u oblasti intelektulane svojine na Univerzitetu u Torinu. Od 2012. rukovodi Kancelarijom za transfer tehnologije Univeziteta u Rijeci. Posjeduje značajno dugogodišnje iskustvo u pripremi, implementaciji i evaluaciji različitih nacionalnih i međunarodnih projekata i strateških dokumenata u oblasti inovacija i transfera tehnologija. Ekspertkinja će početi sa realizacijom evaluacije Strategije inovativne djelatnosti 2016-2020 s Akcionim planom 20. maja 2021. godine.