Izbor partnera za održavanje kurseva STO-a

Objavljeno: 2024-10-03 10:09:00 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

lnstitut za obuke i tehničku saradnju STO-a (ITTC) pokreće proceduru za izbor partnera koji bi bio domaćin sljedećeg ciklusa organizacije Regionalnog kursa trgovinske politike (RTPC) za članice i posmatrače STO-a iz Centralne i lstočne Evrope, Centralne Azije i Kavkaza (CEECAC). Partnerstvo između STO-a i odabrane partnerske institucije će biti regulisano Memorandumom o razumijevanju (Sporazumom) koji propisuje obaveze svake od strana u partnerstvu. Memorandum o razumijevanju se zaključuje na vrijeme trajanja jednog RTPC-a i obnavlja se svake godine pod uslovom da su sve strane saglasne. Partnerstvo obično traje tri godine sa mogućnošću produženja za još jednu godinu.

Razmatraće se prijave za partnerstvo samo akademskih institucija, poput univerziteta i drugih institucija visokog obrazovanja i istraživanja koje izdaju akademske diplome na tercijarnom nivou.

lzjave o zainteresovanosti akademskih institucija članica CEECAC-a, uz prijedlog, treba proslijediti RTPC jedinici ITTC-a, najkasnije do petka,15. novembra 2024, na sljedeću e-mail adresu: rtpc@wto.org.

Dokumenta vezana za prijavu:

  • Projektni zadatak
  • Formular za prijavu