Izmjene i dopune Prostorno-urbanističkog plana Opštine Plužine

Poštovane građanke i građani opštine Plužina,

U toku je izrada Izmjena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana za teritoriju Opštine Plužine (Izmjene i dopune PUP-a Plužine). 

Proces izrade plana je veoma složen i podrazumijeva donošenje niza strateških i stručnih  odluka koje bi trebale da stvore uslove za budući uravnoteženi održivi prostorni razvoj.  Sprovođenje ankete kao jedne od značajnih ulaznih podataka u analitičkom procesu utvrđivanja postojećeg stanja u obuhvatu plana, sastoji se u ispitivanju javnog mnjenja putem popunjavanja ANKETNOG LISTA.

CILJ ANKETE je motivisanje stanovnika, grupa i udruženja građana, lokalnih organa vlasti, privrednih društava, privatnog sektora, NVO-sektora i ostalih zainteresovanih korisnika prostora da kroz izražavanje potreba, mišljenja i konstruktivnih predloga aktivno doprinesu usmjeravanju razvoja naselja i opštine u cjelini.

Zainteresovani građani mogu učestvovati u ovom procesu tako što će preuzeti ANKETNI LIST u elektronskoj formi na sajtu Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine i na sajtu Opštine Plužine. Isti je potrebno popuniti i poslati na e-mail adresu: plan.za.pluzine.2024@gmail.com