Izvršena primopredaja dužnosti u Upravi za saradnju sa dijasporom – iseljenicima

Objavljeno: 2024-07-24 13:33:00 Autor: MDI

Dana 24.jula o. g,  izvršena je primopredaja dužnosti između dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima  Erduana Demića i ministra za dijasporu gospodina  Mirsada Azemovića.

Ceremonija primopredaje dužnosti protekla je u konstruktivnoj atmosferi, tokom koje su obavljene sve potrebne tehničke formalnosti. Nakon primopredaje, ministar Azemović i gospodin Demić razgovarali su o prioritetima rada novoformiranog Ministarstva dijaspore, već sprovedenim reformama unutar Uprave i planiranim aktivnostima koje imaju za cilj unapređenje saradnje sa crnogorskom dijasporom.

Ministar Azemović je izrazio zahvalnost na dosadašnjem radu i posvećenosti gospodina Demića i podijelio svoje vizije i planove za budući razvoj Ministarstva dijaspore.

Planirane aktivnosti uključuju brojne inicijative usmjerene na dalju afirmaciju crnogorske kulture i tradicije u dijaspori, unapređenje ekonomske saradnje i podršku crnogorskim iseljenicima u njihovim profesionalnim i ličnim projektima.

Ova primopredaja označava novi početak za Ministarstvo dijaspore, sa naglaskom na kontinuiranom unapređenju odnosa između Crne Gore i njene dijaspore i jačanje veza crnogorskih iseljenika sa njihovom matičnom zemljom.