Japanska agencija za međunarodnu saradnju organizuje obuku pod nazivom Promotion and Business Environment Reform"

Objavljeno: 2023-09-14 06:15:00 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

Japanska agencija za međunarodnu saradnju organizuje obuku pod nazivom “Investment Promotion and Business Environment Reform”, koja je predvidjena u online formatu u periodu od 30. oktobra do 10. novembra, dok je boravak u Japanu predviđen od 27. novembra do 6. decembra 2023. godine. Svi troškovi su pokriveni od strane Vlade Japana.

Ova obuka je namijenjena predstavnicima visokog-rukovodnog kadra iz državnih institucija i agencija koje kreiraju politike u domenu investicione promocije i poboljšanja biznis ambijenta.

Kandidati moraju ispunjavati sve uslove navedene u generalnom informatoru. Takođe, kandidati su dužni dostaviti popunjeni aplikacioni formular, potvrdu o znanju engleskog jezika i kopiju pasoša. Takođe, potrebno je dostaviti organizacionu strukturu institucije iz koje kandidati dolaze.

Navedenu dokumentaciju je potrebno dostaviti putem pošte Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma kao i na mejl adrese: ivona.savicevic@mek.gov.me i marko.savkovic@mek.gov.me.

Tokom selekcionog procesa biće održan online intervju kandidata sa predstavnicima JICA Balkan Office-a na engleskom jeziku, a rok za dostavljanje aplikacione dokumentacije Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma je 26. septembar 2023. godine.