(JICA) obuka: Upravljanje požarima i smanjenje rizika od katastrofa

Objavljeno: 2024-05-31 05:29:00

Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA) pruža mogućnost pohađanja obuke pod nazivom “Upravljanje požarima i smanjenje rizika od katastrofa " u periodu:

  • 11. septembar - 23. novembar 2024. godine u Japanu.

Obuka je namijenjena predstavnicima nadležnih institucija i agencija zaduženih za gašenje požara kao i za obrazovne aktivnosti u oblasti prevencije požara i katastrofa. Kandidati moraju ispunjavati sve uslove navedene u generalnom informatoru. Takođe, kandidati su dužni dostaviti popunjeni aplikacioni formular, kopiju pasoša, kao i dokaz o znanju engleskog jezika. Uz aplikacioni formular potrebno je dostaviti popunjen izvještaj i upitnik koji su sadržani u aneksima I i II.

Navedenu dokumentaciju potrebno je dostaviti zvaničnim putem Ministarstvu ekonomskog razvoja kao i na mejl adresu marko.savkovic@mek.gov.me, a kontakt telefon za sva dodatna pitanja je +382 67 617 915.

 Tokom selekcionog procesa biće održan online intervju kandidata sa predstavnicima JICA Balkan Office-a na engleskom jeziku, a rok za dostavljanje aplikacione dokumentacije Ministarstvu ekonomskog razvoja je 24 jun 2024. godine.