Konferencija „Otključavanje digitalnog uspjeha“

Objavljeno: 2024-05-28 11:27:00 Autor: CIRT

Predstavnici CIRT-a prisustvovali su desetoj po redu konferenciji „Otključavanje digitalnog uspjeha“, koja se održala u Tartuu od 22. do 23. maja. Organizator konferencije je estonska eGovernance akademija (eGA), dok je CRDF Global, zajedno sa Ministarstvom spoljnih poslova SAD (US State Department), podržao učešće institucija sa Zapadnog Balkana koje unapređuju digitalne ekosisteme svojih zemalja i usluge e-uprave, pomažući u izgradnji njihovih mreža i zaštiti kritične infrastrukture.

Konferencija je obuhvatila je sve ključne oblasti digitalne transformacije: ljude i njihove vještine, savremene tehnologije i njihov strateški odabir i sistematske procese. Na konferenciji je prisustvovalo 67 predstavnika država iz cijelog svijeta (450 učesnika). U okviru koferencije su održane prezentacije i paneli koje su pružile uvid u ključne pokretače uspješne digitalne transformacije.

Na posebnom seminaru u Talinu su eksperti iz eGA-e predstavili svoja iskustva i rješenja iz oblasti sajber bezbjednosti. Direktor CRDF Global-a predstavio je nastavak projekta za Zapadni Balkan, u kojem će biti više aktivnosti u narednom periodu, sa posebnim akcentom na sajber bezbjednost.