Konferencija povodom najave PRVOG IPARD javnog poziva za Mjeru 1: “Investicije u fizički kapital poljoprivrednih gazdinstava”

Objavljeno: 2024-08-26 10:02:56

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizuje konferenciju povodom najave objave PRVOG javnog poziva za Mjeru 1 “ Investicije u fizički kapital poljoprivrednih gazdinstava” koja će se organizovati u prostorijama Evropske kuće, u utorak 27. avgusta, 2024. godine sa početkom u 09:30č.

Na pomenutoj konferenciji govoriće Generalni direktor Direktorata za plaćanja Marko Radonjić i  Liselotte Isaksson, iz sektora za saradnju Delegacije EU u Crnoj Gori i Milenko Nedić iz Nikšića korisnik IPARD podrške. Nakon zvanične konferencije uslijediće informativna kampanja, gdje će se organizovati radionice u svim crnogorskim opštinama.

Kroz Javni poziv za Mjeru 1, podržavaju se investicije čija je ukupna vrijednost od 10.000 eura do 650.000 eura, a korisnici ove mjere mogu aplicirati iz sektora mlijeka; mesa i jaja; voća, povrća i ratarskih kultura; aromatičnog i ljekovitog bilja; pčelarstva; gljiva i pečurki; vinogradarstva; maslinarstva i ribarstva i akvakulture.

Javni poziv za ovu mjeru trajaće 90 dana i biće objavljen 29. avgusta 2024. godine, a obezbijeđena je podrška za investicije koje se odnose na izgradnju, rekonstrukciju nepokretne imovine i nabavku ili kupovinu nove namjenske poljoprivredne mehanizacije i opreme, uključujući kompjuterski hardver i softver do tržišne vrijednosti imovine.

Ovom prilikom pozivamo medije da isprate događaj.