Konferencija povodom najave PRVOG IPARD javnog poziva za Mjeru 3: “Investicije u fizički kapital za preradu i marketing poljoprivrednih i proizvoda ribarstva”

Objavljeno: 2024-06-17 10:26:34 Autor: Nina Jakić

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizuje konferenciju povodom najave objave PRVOG javnog poziva za Mjeru 3 “Investicije u fizički kapital za preradu i marketing poljoprivrednih i proizvoda ribarstva” koja će se organizovati u kompaniji “Agromont” u Martinićima (Danilovgrad), u srijedu, 19.juna, 2024. godine  sa početkom u 12:30h.

Na pomenutoj konferenciji govoriće ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, Frank Bollen - šef pretpristupne jedinice za susjedstvo, proširenje i pretpristupnu pomoć Evropske komisije i izvršni direktor Agromont d.o.o Božidar Jokić kao korisnik IPARD podrške. Nakon kratkih izjava planiran je obilazak investicije na pomenutoj farmi, koja je realizovana sredstvima iz IPARD programa.

Nakon zvanične konferencije tj. sledeće nedelje uslijediće informativna kampanja, koja će početi radionicom u Privrednoj komori Crne Gore u Podgorici i radionicama u Bijelom Polju i Cetinju.

Kroz Javni poziv za Mjeru 3, podržavaju se investicije čija je ukupna vrijednost od 30.000 eura do 2 mil eura, a korisnici ove mjere mogu aplicirati iz sektora prerade mlijeka; prerade mesa i jaja; prerade voća, povrća i ratarskih kultura; proizvodnje vina; prerade maslina i prerade ribe i proizvoda akvakulture

Korisnici ove Mjere su preduzetnici ili privredna društva uključujući i kooperative, dok za kolektivne investicije pored kooperativa korisnici mogu biti i proizvođačke organizacije. Javni poziv za ovu mjeru trajaće 60 dana i biće objavljen 27. juna 2024.godine, a obezbijeđena je podrška u iznosu od 7,2 mil. eura, za investicije koje se odnose na izgradnju i/ili rekonstrukciju i opremanje objekata; nabavku opreme, specijalizovanih vozila, mašina i uređaja.

Ovom prilikom pozivamo medije da isprate događaj.