Konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i NR Kine

Objavljeno: 2024-08-30 11:41:43 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija

Konkurs za sufinansiranje zajedničkih naučnoistraživačkih projekata između Crne Gore i Narodne Republike Kine koji se realizuju u oblastima istraživanja od zajedničkog interesa, ima za cilj realizaciju međusobnih posjeta istraživača iz Crne Gore i istraživača iz Narodne Republike Kine, koji će sprovoditi zajedničke istraživačke projekte.

Crnogorska strana će obezbijediti maksimalni iznos od 14.000,00 EUR po projektu, odnosno do 7.000,00 EUR po istraživačkoj godini za troškove koji se odnose na razmjenu istraživača.

Na Konkurs se mogu prijaviti nosioci naučnog istraživanja koji moraju ispunjavati uslove u skladu sa Zakonom o naučnoistraživačkoj djelatnosti, odnosno ustanove koje imaju licencu za obavljanje naučnoistraživačke djelatnosti, izdatu od strane Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore.

Krajnji rok za podnošenje prijedloga projekata je 30. septembar 2024. godine do 12.00 časova. 

Prijavni obrazac sa pratećom dokumentacijom, potrebno je dostaviti u štampanoj (jedan primjerak) i elektronskoj formi, na arhivu Ministarstva prosvjete, nake i inovacija (Rimski trg bb, 81000 Podgorica) i putem elektronske pošte, na adrese kontakt osoba: ivana.lagator@mpni.gov.me, lidija.vukcevic@mpni.gov.me.

Nepotpune prijave, kao i prijave koje nijesu blagovremeno pristigle, neće biti razmatrane.

Kontakt osobe za Konkurs:

Lidija Vukčević, tel: 020 405 344, e-mail: lidija.vukcevic@mpni.gov.me   

Ivana Lagator, tel: 020 405 326, e-mail: ivana.lagator@mpni.gov.me  

U prilogu su tekst Konkursa i prijavni obrazac.