Lalošević uputio čestitku povodom Dana studenata

Objavljeno: 2023-04-03 22:00:00 Autor: Ministarstvo sporta i mladih PR služba


"Dragi moji studenti,

Danas je vaš dan - Dan studenata, te želim da znate da sam ponosan na vas kao pojedince, kao mlade ljude koji rade naporno, trude se i motivišu druge svojim dostignućima.

Znam da je put do ove tačke bio pun izazova i prepreka, ali ste pokazali hrabrost i odlučnost da prevaziđete sve prepreke i postignete svoje ciljeve. Vi ste svojim radom i trudom stvorili mogućnosti za sebe i za druge i ja se divim vašoj predanosti i entuzijazmu.

Kao nekadašnji student, znam da nije lako biti u vašoj koži. Postoje dani kada se čini da ništa ne ide kako treba, ali isto tako postoje i dani kada se osjećate kao da možete savladati cijeli svijet. No bez obzira na dobre ili loše dane, vaša strast za učenjem i vaša želja da se razvijete kao osobe, uvjeren sam, nikada neće izblijediti.

Dakle, danas slavimo vas i vaše uspjehe. Sjetite se svih sitnica koje su vam pomogle da dođete do ove tačke, vaših prijatelja, porodice i profesora koji su vas podržavali kada je to bilo najpotrebnije. Neka vam današnji dan donese radost, sreću i nova prijateljstva koja će vas pratiti kroz cijeli život.

Hvala vam što ste dio našeg društva i što svojim radom i dostignućima inspirišete našu mladost. Želim vam sve najbolje u vašim budućim nastojanjima, i neka vaša snaga, mudrost i hrabrost uvijek budu vaši saveznici na putu prema uspjehu.

S poštovanjem,

ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević"