Lišen slobode vozač koji je nezakonito koristio „bliceve“ na vozilu

Objavljeno: 2024-07-16 07:03:32 Autor: Uprava policije

Juče, 13. jula je, na magistralnom putu Podgorica – Cetinje, u mjestu Meterizi, patrola Mobilne jedinice saobraćajne policije prilikom redovne kontrole saobraćaja, zaustavila i kontrolisala vozilo marke Audi A6 koje se kretalo iz pravca Podgorice u pravcu Cetinja kojom je prilikom, vozač B.N. na vozilu koristio svjetlosnu signalizaciju, tzv. „bliceve“ plavo – crvene boje koji su bili ugrađeni na prednjem dijelu maske vozila.

Nakon što je ubrzo zaustavljen, policijski službenici su utvrdili da se ne radi o vozilu iz kategorije vozila pod pratnjom ili vozila sa prvenstvom prolaza, pa su zbog počinjenog prekršaja vozača isključili iz saobraćaja, lišili slobode u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i priveli ga nadležnom sudiji za prekršaje.

Podsjećamo vozače da svaka ugradnja i upotreba svjetlosne ili zvučne signalizacije na vozilu predstavlja prekršaj, te u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, pored odgovarajuće sankcije, ovakva vozila moraju biti isključena iz saobraćaja, a vozač lišen slobode.