Lista predloženih predstavnika NVO za člana Komisije za raspodjelu sredstava

Objavljeno: 2024-07-16 11:50:57 Autor: Ministarstvo energetike i rudarstva

Na osnovu člana 8 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija („Službeni list CG”, broj 41/18), Ministarstvo energetike i rudarstva objavljuje: 

LISTU PREDLOŽENIH PREDSTAVNIKA/PREDSTAVNICA NEVLADINIH ORGANIZACIJA ZA ČLANA/ČLANICU KOMISIJE ZA RASPODJELU SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE PROJEKATA/PROGRAMA NEVLADINIH ORGANIZACIJA U 2024. GODINI U OBLASTI ENERGETIKE I ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Na osnovu Javnog poziva za predlaganje predstavnika nevladinih organizacija u Komisiji za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u 2024. godini u oblasti energetike i energetske efikasnosti (br. 01-056/24-1814/1), koji je objavljen na internet stranici Ministarstva energetike i rudarstva 25.06.2024. godine, i portalu e-uprave, predložen  je  sljedeći kandidat:

Zdravko Janjušević iz Bijelog Polja, koji je podržan od strane sljedećih nevladinih organizacija: 

  1. NVO „Novi poredak” iz Bijelog Polja;
  2. NVO „Korak promjene” iz Bijelog Polja;
  3. NVO „Građanska inicijativa mladih” iz Rožaja;
  4. NVO  „Bjelopoljski demokratski centar” iz Bijelog Polja.

Predlozi za imenovanje predstavnika/predstavnica NVO dostavljeni su blagovremeno.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju nevladinih organizacija koje su dostavile predloge predstavnika /predstavnica utvrđeno je da su ispunjeni svi propisani uslovi iz čl. 4 i 5 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list CG", broj 41/18).

Od strane nevladinih organizacija nisu dostavljeni nepotpuni predlozi, odnosno koji ne ispunjavaju kriterijume iz čl. 4 i 5 ove uredbe.

U skladu sa članom 9 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenje javne rasprave u pripremi zakona i strategija, izbor predstavnika  nevladinih organizacija u radno tijelo  izvršiće  starješina organa državne uprave aktom o obrazovanju radnog tijela.