Lokalna publikacija za poziv za podnošenje predloga projekata

Objavljeno: 2024-08-01 08:09:00 Autor: Ministarstvo ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera

Lokalna publikacija za poziv za podnošenje predloga projekata

 Podrška Crnoj Gori u ispunjavanju zahteva iz Poglavlja 27 EU Acquis-a i povezano jačanje kapaciteta

Uprava za kapitalne projekte namerava da dodeli ugovor o uslugama sa ciljem da omogući Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja severnog regiona i Agenciji za zaštitu životne sredine podršku Crnoj Gori u ispunjavanju zahteva iz Poglavlja 27 EU Acquis-a i povezane izgradnje kapaciteta. Ugovor će pružiti tehničku podršku Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja severnog regiona, Agenciji za zaštitu životne sredine i Ministarstvu unutrašnjih poslova u oblasti kvaliteta vazduha, industrijskog zagađenja, hemikalija, buke, civilne zaštite, klimatskih promena i strateškog planiranja i sprovođenja u oblasti zaštite životne sredine kako bi se doprinelo ispunjavanju zahteva iz Poglavlja 27 EU Acquis-a za Crnu Goru. Pored toga, ugovor će pružiti tehničku pomoć za institucionalno-administrativnu izgradnju kapaciteta u ovim oblastima zaštite životne sredine. Obaveštenje o ugovoru dostupno je u Upravi za kapitalne projekte na adresi Arsenija Boljevića 2A, City Mall, 3. sprat, i na sledećem internet sajtu:

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/tender-details/8f9930f8-3445-4d35-8f45-79355e94ab9f-CN

https://www.gov.me/ujr i https://www.gov.me/mert.

Rok za podnošenje prijava je 30. avgusta 2024. do 10:00 časova po centralnoevropskom vremenu u Upravi za kapitalne projekte, Arsenija Boljevića 2a, City Mall 3. sprat, 81000 Podgorica, Crna Gora.