Ministar Dukaj čestitao Dan opštine Tuzi

Objavljeno: 2024-08-29 22:00:00 Autor: Ministarstvo javne uprave

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj, čestitao je 1. septembar, Dan opštine Tuzi, predsjedniku Opštine Tuzi, Lindonu Gjelaju i predsjedniku Skupštine opštine Tuzi, Fadilu Kajoshaju.

„Veliko mi je zadovoljstvo da svim građankama i građanima Opštine Tuzi, u ime Ministarstva javne uprave, kao i u svoje lično ime, uputim najsrdačnije čestitke povodom 1. septembra, Dana opštine.

Evidentno je da opština Tuzi ubrzanim korakom napreduje i postaje uzor lokalnim samoupravama Crne Gore pa i šire, kada se govori o efikasnoj administraciji i domaćinskom odnosu prema svim potrebama građanki i građana ovog kraja. Sama činjenica da je za pet godina postojanja znatno uvećala budžet, govori o velikom napretku i mogućnostima razvoja.

Lokalna uprava, osmišljenim strategijama realizije dalekosežne planove i daje vidne rezultate koji doprinose da se mladi osjećaju sigurno i da sve više teže da ovdje ostanu i grade svoju budućnost. Mnogobrojni infrastrukturni projekti već su realizovani, a oni koji će biti realizovani učiniće Tuzi lijepim i udobnim mjestom za sve građane i građanke.

Težeći ka savremenom, a istovremeno čuvajući tradiciju, opština Tuzi dokazuje da na pravi način razmišlja ne samo o napretku nego i o očuvanju istorije, kulture i tradicije. To dokazuje i činjenica da je džubljeta postala dio Svjetske baštine i da je pod zaštitom Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO).

Tuzi u duhu tradicije ovoga kraja, njeguje i gradi prijateljske i partnerske odnose ne samo u okviru crnogorskih lokalnih samouprava nego i regiona, Evrope, pa i svijeta. Otvorenost za razmjenu dobrih ideja, iskustava i projekata daje lokalnoj samoupravi još jedan kvalitet i mogućnost da se Tuzi razvijaju po ugledu na najbolje. 

Uz najbolje želje vama, svim građankama i građanima Opštine Tuzi, još jednom vam čestitam Dan opštine, i sa zadovoljstvom naglašavam da će Ministarstvo javne uprave nastaviti sa podrškom u oblasti digitalizacije javnih servisa i drugim oblastima iz svoje nadležnosti“, rekao je Dukaj.