Ministar Šćekić sastao se sa predsjednicom Gimnastičkog saveza Crne Gore

Objavljeno: 2024-08-09 13:00:00 Autor: Ministarstvo sporta i mladih PR služba

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić sa saradnikom sastao se sa predsjednicom Gimnastičkog saveza Crne Gore Vesnom Radončić.

Radončićeva je upoznala ministra Šćekića o stanju infrastrukture u gimnastici, iz čega je izveden zajednički zaključak da se na njoj mora više raditi, za šta od strane Ministarstva sporta i mladih, kako kaže Šćekić, postoji volja.

Budva će od 26. do 29. septembra biti domaćin Drugog Balkanskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici, koje Gimnastički savez Crne Gore organizuje uz pomoć Ministarstva sporta i mladih, ali i Crnogorskog olimpijskog komiteta i Opštine Budva.

Očekuje se da u Mediteranskom sportskom centru broj učesnika znatno premaši brojku od preko 250 takmičara iz 13 zemalja, koliko ih je bilo prošle godine.

Ministar Šćekić je tim povodom poželio sreću svim gimnastičarkama i gimnastičarima koji će učestvovati na Balkanskom prvenstvu i pružio im snažnu podršku u nastojanju da ostvare što bolji rezultat.

U narednom periodu će, kako su rekli, raditi na dodatnoj promociji gimnastike u Crnoj Gori, kako bi što više mladih ljudi shvatilo značaj ovog sporta i počelo da se bavi njime.