Ministarke Nišić i Jakšić prisustvovale izložbi umjetničkih radova u Domu starih u Risnu

Objavljeno: 2024-06-01 13:00:00 Autor: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić, na poziv JU Dom starih “Grabovac” u Risnu, prisustvovala je završnoj izložbi umjetničkih radova, u okviru Internacionalne likovne kolonije "Grabovac 2024". Izložbi je prisustvovala i ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić Stojanović.

Postavka radova koji su nastali kao rezultat zajedničkog rada akademskih slikara i vajara iz više zemalja svijeta i korisnika Doma starih, trajala je od 27. maja do 01. juna, kada je svečanom izložbom i koktelom, likovna kolonija “Grabovac 2024”, zvanično zatvorena. 

Ministarka Nišić je izrazila veliko zadovoljstvo zbog uključivanja korisnika doma starih u oblast kulture.

Umjetnost ima moć da spaja ljude, a ova kolonija je primjer kako se kroz zajedničko stvaranje mogu prevazići barijere i ojačati zajednica.
Ponosna sam što imamo institucije koje pružaju podršku i prostor za ovakve inicijative, izjavila je ministarka Nišić.

Internacionalna likovna kolonija "Grabovac 2024”, doprinosi kulturnoj sceni Crne Gore i pruža platformu za međusobnu razmjenu iskustava i kreativnosti među umjetnicima i korisnicima Doma.


Ministarstvo nastavlja sa podrškom programima i inicijativama koje obogaćuju život zajednice, promovišući kulturne vrijednosti i međugeneracijsko razumijevanje. Događaj je bio prilika za umrežavanje kao i jačanje medjusektorske saradnje.