Ministarstvo turizma Crne Gore donira tablet računare Dječijem domu „Mladost“ Bijela

Objavljeno: 2024-08-19 16:15:00 Autor: Ministarstvo turizma

Ministarstvo turizma Crne Gore, na čelu sa ministrom, Simonidom Kordić, danas je obradovalo štićenike JU Dječijeg doma „Mladost“ u Bijeloj donacijom u vidu tablet računara. Ovaj gest je dio kontinuiranih napora Ministarstva da pruži podršku obrazovanju i razvoju djece i omladine, posebno one koja su lišena roditeljskog staranja.

"Svjesni smo važnosti uloge koju JU Dječiji dom 'Mladost' Bijela ima u našem društvu, pružajući sigurnost i zbrinjavanje djeci koja su ostala bez roditelja. U 21. vijeku, IT pismenost je ključna za svakog pojedinca, a naš cilj je da ovoj djeci omogućimo jednak pristup obrazovanju i tehnologiji, kako bi se pripremili za budućnost koja ih čeka," izjavila je ministar Kordić.

Direktorka Doma, Marela Savić, zahvalila se Ministarstvu na donaciji i istakla značaj ovakve podrške za svakodnevni život i obrazovanje djece. "Ova donacija je više od materijalne pomoći – ona je ulaganje u budućnost naše djece. Tableti će omogućiti našim štićenicima da prate nastavu, istražuju nove sadržaje i razvijaju svoje vještine na način koji je u skladu sa savremenim standardima," rekla je Savić.

Ministarstvo turizma će nastaviti da podržava ovakve inicijative, prepoznajući njihovu ključnu ulogu u izgradnji bolje i pravednije budućnosti za sve mlade u Crnoj Gori.