Ministarstvo zdravlja osudilo napad na ljekara ZHMP

Objavljeno: 2023-01-09 11:13:00 Autor: PR Služba Ministarstva zdravlja

Nadležni da pokažu da država štiti interese najhumanijeg poziva

Ministarstvo zdravlja najoštorije osuđuje napad na ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koji se sinoć bio žrtva nasilničkog ponašanja i agresije nesavjesnih pojedinaca.

Nedopustivo je da zdravstveni radnici koji svoj život i radni vijek posvećuju humanom pozivu liječenja i spašavanja života budu izložni uvredama, verbalnim i fizičkim napadima dok obavljaju svoj posao.

Očekujemo da nadležni organi u najkraćem roku preduzmu sve zakonom raspoložive mjere i na taj način pokažu da država istinski štiti interese najhumanijeg poziva.

Cilj Ministarstva zdravlja je da se ove nemile scene više nikada ne ponove i da se zdravstvenim radnicima omogući da profesionalno i kvalitetno obavljaju svoj posao za šta je neophodna pomoć cjelokupnog društva, od institucija do građana, kao korisnika zdravstvenih usluga usluga.

Brza reakcija nadležnih organa neophodna je i kako bi se što prije  rasteretila javnost koja je prije nekoliko dana bila uznemirena scenama nakon saobraćajnog udesa u tunelu Lokve u kojem je jedno lice smrtno stradalo, a ekipa hitne medicinske pomoći bila izvrgnuta napadima i javnom linču dok je obavljala svoj zadatak.