MRSS i UNDP organizuju prezentaciju i radni sastanak - „ISSS (e-Socijala)”

Objavljeno: 2023-10-05 09:31:00 Autor: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Ministarstvo rada i socijalnog staranja (MRSS) i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori organizuju prezentaciju i radni sastanak pod nazivom ,,ISSS (e-Socijala) - analiza korisničkog iskustva centara za socijalni rad”, koji će se održati u ponedjeljak, 9. oktobra, u konferencijskoj sali Doma starih u Podgorici (Bulevar Veljka Vlahovića, Podgorica), sa početkom u 11 časova.

Događaj će otvoriti ministar rada i socijalnog staranja, Admir Adrović i stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori, Ekaterina Paniklova. Pored predstavnika/ca centara za socijalni rad, događaju će prisustvovati i saradnici iz MRSS i UNDP.

Informacioni sistem socijalnog staranja – ISSS (e-Socijala) je kapitalni projekat Vlade Crne Gore, koji je omogućio sprovođenje reforme sistema socijalne i dječje zaštite s ciljem da se siromašnima i socijalno ugroženima obezbijedi što kvalitetnija socijalna zaštita. Kroz ovaj Sistem godišnje se isplati oko 230 miliona eura. MRSS je sprovelo istraživanje o zadovoljstvu korisnika/ca ISSS-om i obavilo više posjeta centrima, čiji će rezultati biti prezentovani i prodiskutovani s ciljem dalje optimizacije ISSS-a koja će biti sprovedena kroz partnerstvo između Vlade Crne Gore, odnosno MRSS i UNDP.

Pozivamo predstavnike medija da isprate ovaj događaj.

Agenda događaja može se pogledati u nastavku.