Najava događaja "Poboljšanje pristupačnosti JU i centrima za socijalni rad u Crnoj Gori“

Objavljeno: 2024-01-19 11:21:00 Autor: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić i ambasadorka EU u Crnoj Gori NJ. E. Oana Kristina Popa govoriće na svečanom prijemu radova u okviru projekta „Poboljšanje pristupačnosti javnim ustanovama i centrima za socijalni rad u CG“, koji će se održati u ponedjeljak 22. januara 2024. godine u 12.00h u Centru za socijalni rad u Tuzima.

Projekat vrijedan 606.088 eura, sprovela je Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, a njegov glavni korisnik je Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Kroz ovaj projekat omogućeno je da određeni broj centara za socijalni rad u Crnoj Gori bude dostupan osobama sa invaliditetom, u skladu sa Analizom Ministarstva rada i socijalnog staranja, kojom je identifikovano 17 objekata centara za socijalni rad sa područnim jedinicama  i Dom za djecu „Mladost“ u Bijeloj, koji su posjedovali tehničke mogućnosti za izvođenje intervencija adaptacije do i pored ulaza u zgradu.

Cilj projekta je bio da se osobama sa invaliditetom i osobama sa smanjenom pokretljivošću omogući jednak pristup centrima za socijalni rad i drugim javnim ustanovama.

Jedan od strateških ciljeva Vlade Crne Gore u oblasti sistema socijalne zaštite je da preduzme određene mjere kako bi što više ustanova socijalne zaštite postalo potpuno dostupno za osobe sa invaliditetom.

Pozivamo sve zainteresovane medije da isprate događaj.