NAJAVA: Konferencija povodom promocije IPARD III programa i najave PRVOG IPARD javnog poziva za Mjeru 7: DIVERZIFIKACIJA GAZDINSTAVA I RAZVOJ POSLOVANJA, PODMJERA 7.1 Podrška investicijama za

Objavljeno: 2024-02-05 12:45:10 Autor: IPARD III

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizuje konferenciju povodom promocije IPARD III programa za programski period 2021-2027 i najave objave PRVOG javnog poziva za Mjeru 7: DIVERZIFIKACIJA GAZDINSTAVA I RAZVOJ POSLOVANJA, PODMJERA 7.1 Podrška investicijama za razvoj ruralnog turizma, u prostorijama kompanije “Šahović” u Tuzima, u srijedu, 07. februara, 2024. godine  sa početkom u 11:00h.

Na pomenutoj konferenciji govoriće ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, Ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, a svoje iskustvo kao korisnik sredstava podrške IPARD II programa prenijeće domaćin i predstavnik "Šahović Company" d.o.o.

Nakon zvanične konferencije uslijediće informativna kampanja, koja će početi radionicom za konsultantske kuće u Staroj zgradi Vlade, nakon čega će se organizovati radionice u svim crnogorskim opštinama po rasporedu koji je istaknut na zvaničnom sajtu ovog Ministarstva i IPARD programa, a isti možete pogledati kroz link u nastavku Plan radionica po opštinama.

Javni poziv za mjeru Mjeru 7 trajaće 60 dana i biće objavljen krajem februara 2024. godine, a podržavaće se investicije u izgradnju i/ili rekonstrukciju i/ili opremanje komplementarnih ugostiteljskih objekata za pružanje usluga smještaja, objekata za pripremanje hrane, pića i napitaka, uređenje turističke infrastrukture (tematski i zabavni parkovi, teniski tereni, bazeni, zabavno rekreativne staze ili putevi – fitnes staze, panoramski putevi, biciklističke i planinarske staze); prateće rekreativne aktivnosti ( jahanje, ribolov) izgradnja i/ili rekonstrukcija postrojenja i/ili nabavka opreme za obnovljive izvore energije i nabavka opreme i uređaja za tretman otpada i otpadnih voda.

Kroz novi javni poziv zainteresovani aplikanti mogu konkurisati sa projektima, čiji prihvatljivi troškovi iznose od 10.000 € do 200.000 € (nije uključen PDV).