Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodni saziv Vlade Crne Gore.
Arhiva

Najava: Ministar Radulović u zvaničnoj posjeti Mađarskoj

Objavljeno: 2021-02-24 14:00:00 Autor: Ministarstvo vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulovićboraviće u zvaničnoj posjeti Mađarskoj 25. i 26. februara, na poziv ministra vanjskih poslova i trgovinePetera Sijarta.

Osim sa domaćinom, predviđeni su susreti ministra Radulovića sa potpredsjednikom ParlamentaIštvanom Jakobomi ministrom odbraneTiborom Benkom.

Tokom posjete, planirano je i obraćanje ministra Radulovića na sastanku ministra Sijarta sa ambasadorima i konzulima Mađarske u okviru godišnjih konsultacija u Ministarstvu vanjskih poslova i trgovine. Takođe, šefovi diplomatija Radulović i Sijarto će potpisati Memorandum o razumijevanju između Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske o saradnji u okviru programa „Stipendium Hungaricum“ za period 2021-2023.

Prilikom boravka u Budimpešti, ministar Radulović će održati predavanje na Institutu za vanjske poslove i trgovinu, na temu prioriteta crnogorske vanjske politike. Takođe, planirani su i susreti sa nerezidentnim ambasadorima i otpravnicima poslova Letonije, Estonije, Irske, Kolumbije, Pakistana, Filipina, Tajlanda i Gruzije, koji Crnu Goru pokrivaju iz Republike Mađarske, kao i sa crnogorskom studentskom zajednicom.