Nastavak saradnje sa UNDP-em u cilju ostvarenja ciljeva održivog razvoja

Objavljeno: 2024-07-11 09:35:18 Autor: Ministarstvo javne uprave

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj sastao se danas sa rukovodiocem tima za upravljanje i izgradnju mira u regionalnom centru UNDP-a za Evropu i Centralnu Aziju sa sjedištem u Istanbulu, Robertom Bernardom i stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori, Ekaterinom Paniklovom.

Ministar Dukaj  se zahvalio UNDP-u na podršci i konstruktivnom partnerstvu na putu reforme javne uprave, digitalne transformacije i jačanju sajber prostora.

„Jedan od prioriteta kojima smo posvećeni, jeste unapređenje postojećih servisa za građane i privredu, i uvođenje novih. Time ćemo značajno ubrzati proces digitalizacije, a samim tim transparentnosti i efikasnosti javnih usluga. Moram naglasiti da je od ključnog značaja saradnja sa UNDP-em“, kazao je ministar Dukaj.

Ministar Dukaj je istakao da će digitalna transformacija, u kojoj je Ministarstvo javne uprave postiglo odlične rezultate, donijeti brojne koristi za Crnu Goru, sa posebnim osvrtom na usklađivanje sa standardima EU, na povećanje transparentnosti, efikasnosti i unapređenje kvaliteta javnih usluga za građane i privredu, kao i decentralizaciji lokalnih samuprava.

UNDP u kontinuitetu podržava Ministarstvo javne uprave u oblasti digitalne transformacije, sajber bezbjednosti i lokalnog razvoja i naša uspješna saradnja biće nastavljena kroz dalju digitalizaciju javnih usluga“, kazao je Bernardo.

On je istakao da se razmjenom iskustava i bliskom i odličnom saradnjom između UNDP-a i Ministarstva javne uprave u svim oblastima, a posebno u oblasti digitalizacije i e-usluga, jačaju administrativni i pregovarački kapaciteti Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji.

Sagovornici su se dogovorili o nastavku saradnje i zajedničkim projektima u oblasti digitalizacije, sajber bezbjednosti i lokalnog razvoja.