Obavještenje o izmjeni broja učesnika i učesnica u studijskoj posjeti Bremenu, Njemačka

Objavljeno: 2024-07-18 07:04:00 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija objavilo je 1. jula 2024. godine Poziv za istraživače i menadžere istraživanja za studijsku posjetu Bremenu, Njemačka, a koja će se održati u periodu od 15. do 17. oktobra u Centru za inovacije u robotici njemačkog Centra za istraživanje vještačke inteligencije (DFKI). 

Studijska posjeta DFKI finansira se kroz Horizont Evropa projekat NCP_WIDERA.NET, a Poziv za studijsku posjetu upućen je perspektivnim istraživačkim menadžerima i administratorima (RMA) iz zemalja u Regionu proširenja i susjedstva, kako bi im se pružila prilika da pristupe odličnim praksama i mrežama posjetom vodećim istraživačkim organizacijama, sa ciljem da prenesu naučnu praksu i znanja svojim matičnim institucijama. U tekstu Poziva je navedeno da će Ministarstvo podržati najviše pet učesnika po ovom pozivu.

Nakon isteka roka za podnošenje prijava na ovaj Poziv (15. jul 2024. godine), Ministarstvo je od strane finansijera studijske posjete (NCP_WIDERA.NET koordinator) obaviješteno da, zbog prekomjernog broja prijava zabilježenih za studijsku posjetu Bremenu, Njemačka, sve zemlje koje su tražile veći broj mjesta za svoje učesnike/učesnice, moraće isti da smanje na maksimum tri učesnika za ovu posjetu. 

Zbog novonastale situacije, Ministarstvo obavještava javnost da će podržati tri učesnika/ce za ovu studijsku posjetu, a ne do pet kako je prvobitno bilo navedeno u Pozivu.