Od septembra pilot program za asistente za suzbijanje vršnjačkog nasilja i vandalizma

Objavljeno: 2024-05-15 13:29:31 Autor: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Polaznici koji su završili obuku za program "Asistenti za suzbijanje vršnjačkog nasilja i vandalizma u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori" biće angažovani kroz pilot projekat koji će se implementirati od septembra 2024. do juna 2025. godine.

To je dogovoreno na sastanku ministarke prosvjete, nauke i inovacija Andjele Jakšić Stojanović i ministarke rada i socijalnog staranja Naide Nišić sa predstavnicima polaznika programa “Asistenti za suzbijanje vršnjačkog nasilja i vandalizma u obrazovno - vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori".

Sagovornici su se saglasili da projekat bude sproveden preko Zavoda za zapošljavanje i da će nosilac projekta biti Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Ministarka Jakšić- Stojanović istakla je važnost sprovođenja aktivnosti na zakonit način u cilju prevencije vršnjačkog nasilja u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama čime će se unaprijediti bezbjednost djece.

Ministarka Nišić je upoznala polaznike da će za sve kandidate koji se odluče da učestvuju u projektu biti organizovano psihološko testiranje, imajući u vidu da će se projekat sprovoditi po školama u Crnoj Gori.

Vjerujemo da će se ovim projektom unaprijediti bezbjednost u školama, što je jedan od problema koji je, nažalost, sve prisutniju u obrazovnom sistemu.