Od sjutra počinje pojačan inspekcijski nadzor u 6 primorskih opština u Crnoj Gori

Objavljeno: 2024-06-30 09:45:00 Autor: uip

Kao i svake ljetnje turističke sezone, Uprava za inspekcijske poslove sprovodiće od 1. jula pojačan inspekcijski nadzor na teritoriji 6 primorskih opština odnosno u: Herceg Novom, Tivtu, Kotoru, Budvi, Baru i Ulcinju.
U pojačanom nadzoru učestvovaće inspekcija rada, turistička, tržišna i zdravstveno-sanitarna inspekcija.
Kako je planom predviđeno, na terenu će biti preko 70 inspektora koji će raditi kontinuirano punih 60 dana, koliko će trajati pojačan nadzor u pomenutim opštinama.
Važno je naglasiti da će, osim u primorskim opštinama, drugi dio inspektora biti aktivan i u turističkim centrima na sjeveru, odnosno u opštinama Žabljak i Kolašin, na Skadarskom jezeru, u rafting centrima i svim onim mjestima u kojima se očekuje veliki priliv turista tokom ljeta.
Akcenat će biti na suzbijanju rada na crno, svake vrste sive ekonomije i nelojalne konkurencije.
Kao i uvijek, posebna pažnja biće posvećena očuvanju zdravlja ljudi i turista tokom ljetnjih mjeseci. Inspekcije će vršiti zajedničke nadzore, kako bi se na ekonomičan način, i ne opterećujući subjekte nadzora odjednom izvršio nadzor iz više oblasti poslovanja.
Predstavnici Uprave za inspekcijske poslove su organizovali niz sastanaka sa predstavnicima lokalnih samouprava, Poreske uprave, Uprave policije i drugim institucijama sa kojima će sarađivati s ciljem što kvalitetnije realizacije ove turstičke sezone.

Napominjemo da se prijave mogu podnijeti putem pošte, e-maila: https://www.gov.me/uip/kontrolne-liste)

Pozivamo sve privredne subjekte i sve činioce poslovnog ambijenta da se pridržavaju pozitivnih zakonskih propisa i na taj način dočekaju spremno pojačani nadzor tokom sezone, koja će, nadamo se, obilovati kako brojem turista tako i uspješnim poslovanjem u svim privrednim granama.