Održan sastanak ministra pravde Bojana Božovića i ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Zećira Ramčilovića

Objavljeno: 2024-09-05 11:00:00 Autor: Ministarstvo pravde

Pomoć Crne Gore za Sjevernu Makedoniju od velike važnosti 

Članstvo  u Evropskoj Uniji je glavni spoljno-politički cilj i Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Na putu do tog cilja dvije prijateljske države jedna drugoj mogu biti od velike koristi. To nas upućuje na još bližu saradnju i partnerstvo, ocijenjeno je danas na sastanku ministra pravde Bojana Božovića i ambasadora Sjeverne Makedonije Zećira Ramčilovića.

Ministar Božović je kazao da je Crna Gora, nakon dobijanja pozitivnog IBAR-a, spremna da Sjevernoj Makedoniji prenese sva iskustva iz tog procesa.

“Pred nama su još brojni izazovi iz EU agende. Za onaj dio koji smo uspješno završili i dobili IBAR spremni smo sva iskustva da prenesemo Sjevernoj Makedoniji”, kazao je ministar Božović, ističući odličnu saradnju između vlada i institucija dvije države.

Ambasador Ramčilović se srdačno zahvalio Božoviću na obećanoj podršci.

“Pomoć Crne Gore, koja je najdalje odmakla na planu EU integracija, i kao potvrdu toga dobila IBAR, za nas je od velike važnosti”, kazao je Ramčilović.

Božović i Ramčilović su se saglasili da bi trebalo sagledati sve međudržavne sporazume, koje su sklopile dvije zemlje, da ih treba dopuniti, osavremeniti, te potpisati nove, da bi saradnja i zvanična komunikacija između Podgorice i Skoplja bila djelotvornija i efikasnija.