Održan sastanak potpredsjednika Vlade dr Budimira Aleksića sa britanskom ambasadorkom Don Meken

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za obrazovanje, nauku i odnose sa vjerskim zajednicama dr Budimir Aleksić sastao se danas sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori Don Meken.

U više nego konstruktivnom razgovoru, konstatujući tradicionalno dobre odnose, potpredsjednik Aleksić istakao je važnost saradnje Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva na svim poljima, posebno se osvrnuvši na saradnju iz oblasti obrazovanja, nauke i kulture. On je naglasio da je Ujedinjeno Kraljevstvo uzor u mnogim oblastima, a naročito na polju obrazovanja i nauke, te da su to polja u kojima se naročito mora produbiti saradnja. Ukazao je takođe na važnost konekcija iz oblasti ekonomije, finansija i turizma.

Britanska ambasadorka Don Meken je istakla važnost oblasti koje potpredsjednik Aleksić pokriva u Vladi Crne Gore za stvari koje su od posebnog značaja za budućnost same države i njenog društva. Ambasadorka Meken je kazala da se u budućem periodu planira produbljivanje saradnje, te da je obrazovanje temelj društva, ali i da se na njegovom unaprjeđenju mora konstantno raditi. Ona je dodala i da će zajedno sa Britanskim savjetom nastojati da Crnoj Gori prenose pozitivna iskustva u oblasti obrazovanja i nauke.