Održana manifestacija “Pazarni dan” u Andrijevici uz bogatu ponudu domaćih proizvoda

Objavljeno: 2024-08-16 13:00:00 Autor: UBHVFP

Đaković: Sve više registrovanih proizvođača koji u skladu sa važećim zakonima plasiraju svoje prozvode na tržište

Manifestacija “Pazarni dan” održana je na gradskom trgu u Andrijevici, na kojoj su okupljeni brojni izlagači poljoprivrednih proizvoda i domaće radinosti sa područja sjevera Crne Gore.

Manifestaciju je organizovao Regionalnalni edukativni centar za održivi razvoj i poljoprivredu uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i lokalne uprave.

Uz bogat kulturno-zabavni program, pored domaće hrane, voća, povrća, alkoholnih pića, ljekovitih napitaka, meda i drugih pčelinjih proizvoda, bili su izloženi i proizvodi domaće radinosti i ljekobilja, kao i informativni materijal.

Događaju su, između ostalih, prisustvovali i štandove obišli direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević i direktor Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove (UBHVFP) Vladimir Đaković.

“Ministarstvo poljoprivrede prepoznaje i ovakve napore, kako lokalne samouprave, tako i ljudi iz Andrijevice, u jačanju poljoprivredne proizvodnje i svrstvanju ovog područja u sredinu koja ima šta da ponudi posjetiocima i turistima. U narednom periodu ovdje ćemo imati još sličnih manifestacija, što je još jedna potrvda da se ova opština prepoznaje po prirodnim resursima koji su stavljeni u funkciju poljiprivredne proizvodnje”, naglasio je Cimbaljević.

Direktor UBHVFP Vladimir Đaković istakao je da ova manifestacija potvrđuje da na ovom području ima sve više registrovanih proizvođača zdrave hrane.

“Kvalitetna i bezbjedna hrana ima posebno mjesto na tržištu, kako u evroskim zemljama tako i u zemljama regiona. Zato mi je posebno drago da na ovakvim manifestacijama imamo tako bogatu ponudu i znatan broj partnera Uprave za bezbjednost hrane koji svoje proizvode u skladu sa važećim zakonima plasiraju na tržište”, rekao je Đaković.