Olimpijske igre u Parizu 2024 – savjeti za putovanje i korisne informacije

Objavljeno: 2024-07-23 11:15:00 Autor: Ministarstvo vanjskih poslova

Olimpijske igre 2024. biće održane od 26. jula i 11. avgusta, a Paraolimpijske igre 2024. od 28. avgusta i 8. septembra u Parizu.   

Ukoliko putujete da biste pratili igre, u nastavku pročitajte savjete u korisne informacije za putovanje u Francusku.

ULAZAK U ZEMLJU

Državljani Crne Gore mogu ulaziti, prelaziti preko teritorije i boraviti u Francuskoj do 90 dana, sa važećom putnom ispravom, bez vize.

Rok važenja putne isprave mora biti duži od tri mjeseca u trenutku planiranog povratka iz Francuske.

Čuvajte svoje lične stvari tokom boravka Francuskoj. U slučaju da izgubite pasoš, gubitak/krađu dokumenta prijavite najbližoj stanici francuske policije, a nakon toga se obratite za pomoć Ambasadi Crne Gore u Parizu putem telefona +33 1 53 63 80 30 i/ili mejla Paris 2024.

ULAZNICE ZA DOGAĐAJE

Detaljne informacije o ulaznicama za Olimpijske i Paraolimpijske igre dostupne su na engleskom jeziku na službenoj web stranici za prodaju karata.   Paris 2024 Tickets .

Savjetujemo da ulaznice kupujete samo kod ovlašćenih prodavaca.

PRISTUP LOKACIJAMA ODRŽAVANJA OLIMPIJSKIH IGARA

Ograničenja ulaza mogu biti različita za svaki stadion. Za više informacija pogledajte Vodič za Olimpijske igre u Parizu 2024 .

LOKALNI PREVOZ 

Od četvrtka 18. jula do petka 26. jula, biće vam potrebna digitalna propusnica za putovanje u neke djelove Pariza zbog priprema za ceremoniju otvaranja Olimpijade, moguć je izmijenjeni režim saobraćaja, a primjenjivaće se različita pravila u zavisnosti od toga da li idete pješke ili koristite bicikl, automobil ili drugo prevozno sredstvo.  Ažurirane informacija pratite na web stranici Vlade Francuske